Skip to main content

Wonen

Wonen

In de Spoorzone willen we een levendige en diverse woonomgeving creëren waarin iedereen zich thuis kan voelen met een gevarieerd en voldoende aanbod aan woningen en doorstroming op de woningmarkt stimuleren.

We zetten in op het aantrekkelijker maken van de leefomgeving aan de Stadskant van de Spoorzone. Hiervoor stellen we een plan op voor de inrichting van de openbare ruimte met gezellige horecapleintjes, meer groen en de aanleg van prettige en veilige fiets- en wandelpaden. Dit doen we in overleg met de klankbordgroep bestaande uit bewoners en ondernemers.

Een belangrijk aandachtspunt is het verbeteren van de entrees tot het gebied, zoals bij binnenkomst in Beverwijk via de Velserweg en Ankie’s Hoeve aan de Halve Maan. We willen de entrees aantrekkelijker en uitnodigend maken, zodat bewoners en bezoekers zich direct welkom voelen in de Spoorzone.

Met SBB Ontwikkelen en Bouwen werken we aan woningbouwplannen op Ankie’s Hoeve, aan de Halve Maan. Hier zullen nieuwe woningen worden gebouwd in een groene omgeving, waardoor de diversiteit en kwaliteit van het woonaanbod in de Spoorzone worden vergroot.

Om meer variatie te bieden, worden er ook appartementen gebouwd aan de Spoorsingel en Beijneselaan door Dreef Beheer. Deze moderne wooneenheden zullen een eigentijdse stijl krijgen, passend bij het karakter van de omgeving.

In samenwerking met wooncorporatie Woonopmaat werken we aan de ontwikkeling van betaalbare woningen voor mensen die dit het hardst nodig hebben. We geloven dat iedereen recht heeft op een comfortabele en veilige woonomgeving. In het noordelijke deel van Broekpolder worden 74 woningen gebouwd, waaronder 36 sociale huurappartementen, 18 beneden-bovenwoningen en twintig eengezinswoningen die te koop worden aangeboden.

Daarnaast hebben we ambitieuze plannen voor de ontwikkeling van Bazaarstad, waarvoor we een intentieovereenkomst hebben gesloten met Heijmans Vastgoed BV. Bazaarstad zal een bruisende plek worden, met alle voorzieningen binnen handbereik.