Skip to main content

Van kansenkaart

naar concept Stedenbouwkundige Visie

Concept stedenbouwkundige visie

De stedenbouwkundige visie is gemaakt op basis van ideeën en wensen van bewoners en ondernemers in Beverwijk. Deze zijn opgehaald in 2021 door interviews op straat, gesprekken bij mensen thuis, een bijeenkomst in het Kennemer Theater en via online bijeenkomsten en vragenlijsten. De uitkomsten van die gesprekken zijn op een Kansenkaart gezet met drie thema’s: programma, mobiliteit en openbare ruimte. De Kansenkaart is nu vertaald in een stedenbouwkundige visie.

Visie laat ruimte voor onderzoek en dialoog

In de stedenbouwkundige visie zijn voorstellen gedaan waar gebouwd kan worden, welke functies (zoals wonen, werken, horeca, zorg) in het gebied passen, hoe omgegaan kan worden met vervoer en parkeren, hoe de buitenruimte ingericht kan worden en waar ruimte nodig is voor groen en water. Er is een droombeeld en een visiekaart gemaakt voor het hele gebied. Daarnaast wordt er per ontwikkellocatie beschreven wat mogelijk is en wanneer.

Bekijk hier de ontwikkellocaties:

De stedenbouwkundige visie is nog geen plan dat direct overal uitgevoerd kan worden. Er moet nog veel onderzocht, besproken en uitgewerkt worden voordat concrete plannen gemaakt kunnen worden.

Download de visie

droombeeld:

visiekaart:

U kunt ook contact met ons opnemen via onderstaande gegevens

0251 256 256

Bel op maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.00 uur

Maak een afspraak

Bezoek het Stadhuis op afspraak

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Mail ons

Stuur een mailtje naar info@spoorzonebeverwijk.nl

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief