Skip to main content

Landgoederenzone

Wijckerpoort

Een overgangslocatie tussen grote infrastructuur en de historische bebouwing gelegen in een groene omgeving (landgoederenzone). Ook een belangrijke verbinding voor de voetganger en fietser tussen Velsen Noord en Beverwijk. Hier draait het om stedelijke ontwikkeling met een zo groen mogelijk karakter. Dat groen is nodig voor de waterberging en om aan te sluiten op de landgoederenzone.

Dit is een plek waar wonen, beroepsonderwijs en (zorg)voorzieningen samen kunnen komen met parkeren, een nieuwe fietsroute en een nieuwe busbaan. Wijckerpoort ligt officieel in de gemeente Velsen en de gemeente Velsen zal dan ook toestemming moeten geven voor eventuele ontwikkeling.

Ankie’s Hoeve

Ankie’s Hoeve is de stadsentree van het centrum van Beverwijk voor de voetganger, fietser en auto. In het verleden is het terrein in gebruik geweest als evenementenlocatie en kinderboerderij/hertenkamp.

Nu een wat verlaten stukje groen en voor de toekomst in beeld als woningbouwlocatie. Het groen gaat daarbij een hele belangrijke rol spelen boven parkeren en verharding.

Een locatie waar stedelijk gebouwd kan worden maar die qua inrichting aansluit op de historische bebouwing in een groene omgeving (landgoederenzone). Geschikt voor wonen, groen en voorzieningen in de plint aan de Halve Maan, zoals horeca. Beperkte parkeermogelijkheden.

Terug naar de visie