Skip to main content

Marlo en De Brink

Marlo en De Brink

Afgelopen jaren heeft een groot deel van deze locatie al een andere uitstraling gekregen. De vernieuwing van het Marlo terrein brengt een groot aantal bezoekers met zich mee, die vooral met de auto komen. Waar de ambitie voor het centrum gericht is op verblijven en kleinschalige boodschappen ligt die voor Marlo op grotere boodschappen in korte tijd.

Zowel Marlo en Brink lijken nog ruimte te hebben voor vernieuwing en met name het toevoegen van woningen. Uitbreiden van meer winkels is geen ambitie, maar wel het toevoegen van meer groen en waar mogelijk water voor waterberging en het tegengaan van hitte.

foto’s: ScagliolaBrakkee

Na een grondige renovatie door eigenaar Dreef Beheer is het Marlo terrein eind 2021 heropend. Er zijn nieuwe winkels bijgekomen, er is een ruim en gratis parkeerdek aangelegd en er zijn snellaadstations voor de elektrische auto’s geplaatst. Dreef Beheer heeft verder plannen om appartementen te bouwen op de oude locatie van de kringloop winkel, hoek Spoorsingel/Beijneslaan, ook op het Marlo terrein. Het gaat om 91 huurappartementen met stoere en robuuste architectuur. De verwachte start bouw is begin 2023. De gemeente blijft met Dreef Beheer in gesprek over verdere woningbouwontwikkelingen.

Vlak bij het Marlo terrein heeft SBB Ontwikkelen en Bouwen nieuwbouwcomplex De Brinck gebouwd, met 94 appartementen. Het appartementencomplex staat aan de Brink, Beijneslaan en Vennelaan. De eerste bewoners kregen in juli 2022 hun sleutel. Zij komen in een rustige en groene omgeving te wonen. Bewoners ontmoeten elkaar in een binnentuin op de eerste verdieping. De meeste appartementen hebben een eigen parkeerplek in een overdekte parkeergarage.

Speelterrein De Oever bij de Graaf Florislaan heeft, op de langere termijn, kansen om ontwikkeld te worden tot woongebied. Er is ook ruimte voor bijvoorbeeld maatschappelijke functies in de plinten op de begane grond.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief