Skip to main content

Landgoederenzone

Ankie’s Hoeve

Ankie’s Hoeve is de stadsentree van het centrum van Beverwijk voor de voetganger, fietser en auto. In het verleden is het terrein in gebruik geweest als evenementenlocatie en kinderboerderij/hertenkamp.

In februari 2023 heeft de gemeente besloten een koopovereenkomst op te stellen om de grond te kunnen verkopen aan SBB Ontwikkelen en Bouwen. SBB wil op deze locatie aan de Halve Maan in Beverwijk, rond de 210 appartementen en voorzieningen bouwen in een groene omgeving. Hiermee komt de gemeente Beverwijk tegemoet aan de grote vraag naar woningen in stad en regio. Door te kiezen voor gestapelde bouw is het mogelijk om een behoorlijk aantal woningen te realiseren. Tegelijkertijd is er voldoende ruimte over voor een overwegend groene inrichting en water. Dit past bij de ambitie die de gemeente voor ogen heeft voor het gebied zoals beschreven in de Stedenbouwkundige Visie voor de Stadskant van de Spoorzone.

Planning
Het gezamenlijk streven is om te starten met de bouw in het voorjaar van 2025. Oplevering van de eerste woningen is naar verwachting in 2026. Over de precieze planning van de vervolgstappen worden nog afspraken gemaakt. Deze komen terug in de koopovereenkomst.

Wijckerpoort

Een overgangslocatie tussen grote infrastructuur en de historische bebouwing gelegen in een groene omgeving (landgoederenzone). Ook een belangrijke verbinding voor de voetganger en fietser tussen Velsen Noord en Beverwijk. Hier draait het om stedelijke ontwikkeling met een zo groen mogelijk karakter. Dat groen is nodig voor de waterberging en om aan te sluiten op de landgoederenzone.

Dit is een plek waar wonen, beroepsonderwijs en (zorg)voorzieningen samen kunnen komen met parkeren, een nieuwe fietsroute en een nieuwe busbaan. Wijckerpoort ligt officieel in de gemeente Velsen en de gemeente Velsen zal dan ook toestemming moeten geven voor eventuele ontwikkeling.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief