Skip to main content

Stadskant

Kwaliteitsplan Ruimtelijke Ordening

Gemeente Beverwijk wil een kwaliteitsplan opstellen voor de openbare ruimte van Stadskant Spoorzone. Het college geeft dit plan vanaf 24 mei 2024 gedurende zes weken vrij voor inspraak. Het doet voorstellen over hoe de openbare ruimte groener kan worden, op welke manier verblijfsgebieden te creëren zijn en hoe ook de fietser en voetganger beter aan bod komen. Lees hier meer en participeer!

Stedenbouwkundige visie

Voor het gebied aan de stadskant van de Spoorzone heeft de gemeente Beverwijk een stedenbouwkundige visie vastgesteld. Dit document beschrijft hoe de inrichting van de ontwikkellocaties Ankie’s Hoeve aan de Halve Maan, het Stationsplein, het Meerplein, Marlo en de Brink er in de toekomst uit kan komen te zien. Het gaat dan om zaken als wonen en voorzieningen, groen en water, en parkeren. Bekijk deze visie via de onderstaande links.

Stadskant op de kaart

De Stadskant is het deel van de Spoorzone dat direct tegen het centrum aanligt, aan de westzijde van het spoor en de A22. Hieronder vallen de deelgebieden Ankie’s Hoeve, Stationsplein, Meerplein en Marloterrein en de Brink. We gaan stapje voor stapje aan de slag: per deelgebied en ontwikkellocatie, zonder daarbij de samenhang op het grote geheel uit het oog te verliezen. Klik op de kaart voor meer informatie over de deelgebieden aan de Stadskant.

Wijckerpoort Ankie's Hoeve Stationsplein Meerplein Marlo en De Brink

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief