Skip to main content

Wijcker Infra is begin juli gestart met de aanleg van groenvakken op het Meerplein aan de Stadskant van de Spoorzone. Om ruimte te creëren voor de groenvakken en het aanplanten van bomen, worden de in- en uitgang van het Meerplein bij de Nieuwstraat gewijzigd. Het aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde. Onderaan dit bericht zijn tekeningen te zien van de wijzigingen.

Wijcker Infra gaat ook de Meerstraat herbestraten, vanwege de slechte staat van het wegdek op verschillende plaatsen. De herbestrating is nodig voor de verkeersveiligheid. De rijbaan houdt dezelfde indeling, in afwachting van toekomstige ontwikkelingen op het Meerplein.

Tijdens het werk zal het doorgaande verkeer en bestemmingsverkeer worden omgeleid via het Meerplein. Omwonenden zijn in een brief door de gemeente geïnformeerd over de werkzaamheden.

Meer informatie over de toekomstige plannen voor het Meerplein vind je hier

Op de Parallelweg aan de Business Dockskant van de Spoorzone is de verharding in de middenberm inmiddels over de hele lengte van de weg vervangen door gras en bloemen. Dat maakt dat de hele weg een stuk vriendelijker oogt. Er zijn reflectoren geplaatst om langsrijdende automobilisten opmerkzaam te maken van de groene middenberm.

Ook wordt er gewerkt aan het vervangen van stoepen op delen waar het er rommelig uitzag en waar de stoep open heeft gelegen voor de aanleg van kabels en leidingen.

Oude struiken in de borders worden weggehaald. Op sommige plekken ziet dit er nu nog wat kaal uit, maar ook hier is een mengsel ingezaaid van gras en bloemen, wat later een gezellige aanblik zal geven!