Skip to main content

Gemeente Beverwijk beweegt mee met de energie van de stad. Samen met inwoners, ondernemers en partners werken we aan de beste versie van Beverwijk en Wijk aan Zee. We streven naar een gemeente waar het prettig wonen, leven en werken is. Wij zoeken een programmamanager Gebiedsontwikkeling, die zich ook met de Spoorzone gaat bezighouden.

Beverwijk is volop in ontwikkeling. Op ruimtelijk gebied zijn er grote opgaven, van woningbouw tot uitgebreide en grote energie-infrastructurele projecten. Projectmatig lopen verschillende ruimtelijke projecten langs elkaar en daarmee is het managen van deze projecten een must geworden. Als Programmamanager Gebiedsontwikkeling stuur je de verschillende projectleiders van verschillende ruimtelijke plannen (programma en projecten) aan. Je zorgt voor samenhang, voortgang bestuurlijke aansluiting en budgetten. Verder zorg je ervoor dat het programmamatig en projectmatig werken een stap verder komt in de organisatie.

Als Programmamanager Gebiedsontwikkeling (32-36 uur per week) heb je de volgende hoofdtaken:

 • Dragen van de verantwoordelijkheid voor de samenhang, voortgang,
  informatievoorziening, kwaliteit, budget van alle gebiedsontwikkelingsprojecten;
 • Sturen op het realiseren van de doelstellingen en daarmee op het verwezenlijken van de ambitie van het programma;
 • Coördineren van de samenhang tussen de verschillende gebiedsontwikkelingsprojecten;
 • Bevorderen en bewaken van de integrale samenhang met betrekking tot andere programma’s en beleid;
 • Opstellen en up to date houden van de programmadocumenten: programmacanvas, ontwikkelstrategie, meerjarenplanning, jaarplannen en voortgangsrapportages;
 • Samenwerken en overleg voeren met maatschappelijke partners en andere overheden in de complexe regio IJmond;
 • Netwerken, intern en extern.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een ervaren programmamanager met 5 tot 10 jaar ervaring in het aansturen van gebiedsontwikkelingen bij gemeenten. Jij hebt je sporen verdiend in het ruimtelijk domein. Je bent politiek sensitief en bent in staat de verbinding te maken tussen de wensen en mogelijkheden van de op beleid gerichte collega’s (intern) en de op ontwikkeling gerichte bedrijven (extern). Jij vindt de juiste argumenten om draagvlak te vinden en te behouden voor de voorgestane plannen en je bent hierin vindingrijk als het gaat om de routes vinden die naar het beoogde doel leiden.

Je komt te werken in team Ruimtelijk Beleid, een groot team waarin vrijwel alle beleidsvelden van de fysieke leefomgeving ondergebracht zijn. Het team is volop in ontwikkeling en aan het groeien. De focus in het team ligt op visie- en beleidsvorming en gebiedsontwikkelingsprojecten.

Ons aanbod

 • Een salaris van maximaal €6.993,- bruto per maand (schaal 13) bij een 36-urige werkweek;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto maandsalaris dat je kunt laten uitbetalen of waarmee je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kunt kopen;
 • Een goed pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een ABP-pensioenregeling, laptop en telefoon;
 • De mogelijkheid je werkweek flexibel in te richten en thuis te werken;
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,- netto per dag. Reis je naar kantoor dan ontvang je een kilometer- of OV vergoeding voor woon-werk verkeer;
 • Toegang tot onze Beverwijk Academy waar je kunt leren en jezelf verder kunt ontwikkelen.

Mijn stad, jouw werk

Herken jij jezelf in dit profiel en is je interesse gewekt? Reageer dan door jouw motivatiebrief en cv te sturen ter attentie van Peter Koese (teammanager Ruimtelijk Beleid), via de sollicitatiebutton.

Eerst op een informele en vrijblijvende wijze meer te weten komen? Neem dan ook contact op met Peter Koese per mail te bereiken via p.koese@beverwijk.nl. Je bent ook van harte welkom voor een (digitaal) kopje koffie of thee.

Met vragen over de procedure kun je bellen met Eline Knevel, Recruitment Specialist. Zij is bereikbaar via (06) 16113682.

Klik hier om te solliciteren.