Skip to main content

Met het onthullen van een bijenhotel hebben wethouder Serge Ferraro en Jeroen Marsman, directeur SBB Ontwikkelen en Bouwen, samen met kinderen uit Gemeente Beverwijk vandaag het informatiecentrum Ankie’s Hoeve geopend. IJmond Nieuws maakte er een leuk filmpje over: https://www.youtube.com/watch?v=-hnfHV_jaVM

Het informatiecentrum is gevestigd in een wikkelhuis op het terrein van de voormalige kinderboerderij en hertenkamp Ankie’s Hoeve. Hier zijn plannen voor woningbouw in een groen en waterrijk gebied. In het informatiecentrum kunnen belangstellenden meer te weten komen over de toekomst van het Stationsgebied in Beverwijk.

Het bijenhotel werd gebouwd door de kinderen in een workshop door kunstdocenten Nikkie Kröder, Jan van Kampen en Janet Duijn van Studio O. Het ziet er uit als een enorm insect en heeft de naam ‘Onkie’ gekregen. Wethouder Serge Ferraro opende het bijenhotel door het insect vleugels te geven. Het wachten is nu op de eerste bewoners!

Omdat de bouw op Ankie’s Hoeve nog even op zich laat wachten worden in de tussentijd tijdelijke activiteiten georganiseerd op het terrein. Ook wordt het een vertrekpunt voor wandelingen door het gebied waarbij de gemeente in gesprek gaat met bewoners en ondernemers. Het informatiecentrum is iedere donderdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Kom dus vooral eens langs, iedereen is van harte welkom! En volg de social media van de gemeente Beverwijk voor alle leuke activiteiten.