Skip to main content

Parkeren op Wijckerpoort is zo populair dat auto’s vaak zelfs buiten de vakken staan van het gratis parkeerterrein naast station Beverwijk. Dit gebeurt vooral op het modderige, niet geasfalteerde terrein van ProRail. Dit terrein is op 28 november 2023 afgesloten omdat het geen parkeerplaats is.

Het onverharde terrein is niet ingericht op parkeren, er hangt geen verlichting en het is oneffen en onveilig. Eigenaar ProRail wil niet dat hier auto’s parkeren. Door het slechte terrein riskeren automobilisten bovendien dat hun auto beschadigt. Daarom is dit terrein nu weer met hekken afgeschermd.

Gemeente Beverwijk doet het dringende verzoek om niet meer te parkeren op dit terrein van ProRail. Voor iedereen die op tijd komt is er altijd plek op de geasfalteerde parkeerplaats van Wijckerpoort.

Voor de OV-reizigers is er trouwens een veel betere en gratis plek dichterbij het station: de P&R Wijckermolen van NS Stations tegenover het Meerplein. Ook niet-OV-reizigers kunnen daar terecht tegen een lager uurtarief dan op het Meerplein.