Skip to main content

Vrijdag 31 maart ondertekenden Esther Fleers, directeur bij Heijmans Vastgoed, en wethouder Ali Bal van de gemeente Beverwijk de intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van het Bazaar-gebied in de Beverwijkse Spoorzone. Hiermee start de haalbaarheidsfase voor de bouw van zo’n 3.000 à 4.000 duurzame woningen, bedrijfsruimten, horeca en voorzieningen, naast De Bazaar.

In de intentieovereenkomst is onder andere vastgelegd te onderzoeken welke producten passen in de gebiedsontwikkeling, welke rol beide partijen daarin hebben en hoe de samenwerking wordt georganiseerd. De haalbaarheidsfase duurt tot eind 2023.

In aanvulling op het behoud en versterken van de winkels, boetieks en outlets van De Bazaar, die nu nog voornamelijk in het weekend toegankelijk zijn, zien Heijmans, De Bazaar en de gemeente kansen in het toevoegen van andere functies die passen bij dit omvangrijke stedelijke gebied dat zo dicht bij het centrum van Beverwijk ligt, maar er nu nog weinig relatie mee heeft.

Projectwethouder Spoorzone Ali Bal: ”Ik ben blij dat De Bazaar een professionele partij als Heijmans aan zich gebonden heeft om hier samen met ons een levendige plek te creëren waar meerdere functies samenkomen en elkaar versterken. Dit sluit ook goed aan bij onze gemeentelijke ambitie en doelstellingen voor de Business Docks zijde van de Spoorzone. Als de plannen haalbaar blijken, betekent dit een enorme bijdrage aan het oplossen van de woningnood in Beverwijk en de IJmond, maar komen er ook veel nieuwe banen bij op De Bazaar en bij het aanvullende programma dat we voor ogen hebben, zoals bedrijfsruimten en voorzieningen.”