Skip to main content

Vrijdag 14 oktober organiseerde de Metropoolregio Amsterdam het MRA-symposium ‘Verstedelijkingsstrategie bouwen aan een metropool’. In de Koepel in Haarlem gingen 160 wethouders, gedeputeerden, raadsleden, Statenleden en ambtelijke specialisten uit de Metropoolregio Amsterdam met elkaar in gesprek over de ontwikkeling van de regio op middellange en lange termijn. Het plenaire dagprogramma werd aangevuld met een informatiemarkt en werkbezoeken aan locaties in de omgeving.

Een van de middagexcursies ging naar de Spoorzone in Beverwijk. Wethouder Ali Bal en programmamanager Maarten ter Horst gingen met een delegatie op de fiets door het gebied. Ook Paul Klomp en Monique Zeeuw van de Stichting Business Docks waren van de partij.

Op het Meerplein, het Bazaarterrein en in de haven werden de bezoekers meegenomen in de potentie van het gebied, de actuele ontwikkelingen en de opgaven die nog voor ons liggen. Schuurpunten werden daarbij niet uit de weg gegaan.

Onderstaande link naar het e-magazine en een video verslag geven een mooie indruk van de bijeenkomst en van het bezoek aan de Spoorzone:

https://mc.digitaal-magazine.nl/mra-verstedelijkingsstrategie/cover