Skip to main content

Bij de herinrichting van de Zuiderkade wordt speciale aandacht besteed aan beplanting. De eerste plantvakken zijn inmiddels aangelegd in overleg met de ondernemers. Er is speciaal rekening gehouden met de vele passerende vrachtwagens: de weg blijft breed genoeg voor zwaar verkeer en het zicht bij kruisingen wordt niet belemmerd.

Langs de Zuiderkade bevindt zich veel verharding en dit geeft extra hittestraling tijdens hete zomers. Groen helpt dan om het wat koeler te maken. Daarom worden er ook grote bomen geplant waar dat mogelijk is. De vakken onder de bomen worden met groenblijvende lage heesters gevuld: een robuuste beplanting die tegen een stootje kan en waar onkruid weinig kans maakt. Tegelijk helpen de heesters om het in de zomer een graadje koeler te laten zijn.

Gemeente Beverwijk heeft het beplantingsplan opgesteld in overleg met stichting Business Docks. De beplanting vlakbij de Parallelweg kan binnenkort worden aangelegd. Voor de volgende fase hoopt de gemeente de beplanting nog in maart aan te kunnen brengen. Mochten de werkzaamheden dan nog niet zo ver zijn, dan verschuift dit naar het najaar.

Er zijn volop plannen voor de BusinessDocks-kant van Spoorzone Beverwijk. Lees er meer over op deze website of abonneer je op onze nieuwsbrief.