Skip to main content

Participeren

Participatie Herinrichting Zuiderkade
De ontwikkeling van het bedrijventerrein Beverwijk Business Docks Wijckermeer komt in een latere fase van de Beverwijkse Spoorzone aan bod. In de tussentijd is er ruimte voor tijdelijke ontwikkelingen en investeert de gemeente Beverwijk in de openbare ruimte zodat het gebied er ook de komende jaren goed bij ligt en het er prettig werken is voor de huidige ondernemers. Zo wordt de Zuiderkade binnenkort ook opnieuw ingericht. Er ligt inmiddels een voorontwerp voor de Zuiderkade die gepresenteerd is aan de ondernemers tijdens een digitale bijeenkomst van 22 juni. U kunt deze bijeenkomst hier terugkijken.

Wat houdt de herinrichting in?
Het gaat met name om het vervangen en toevoegen van openbaar groen en bomen, het aanpassen van parkeervoorzieningen, aanbrengen van een nieuwe rijweg met verkeer remmende maatregelen op de T-splitsingen, aanbrengen van een voetpad, verbeteren van de bestaande inritten naar uw bedrijf en vervangen van de openbare verlichting. De gemeente stuurt direct belanghebbenden een brief waarin zij worden uitgenodigd om te reageren op de herinrichting van de Zuiderkade. Op de website van de gemeente Beverwijk kunnen de ontwerpen worden geraadpleegd: herinrichting zuiderkade.

Placemaking en tijdelijke initiatieven
De Spoorzone heeft al veel te bieden, maar is ook nog eens op weg naar een stoere, duurzame en beter leefbare toekomst. Voor bewoners, ondernemers en bezoekers. In de reis naar die toekomst is er nu al ruimte om tijdelijke initiatieven te ondernemen. Liefst die passen bij stoer, duurzaam en beter leefbaar. De deelgebieden in de Spoorzone hebben en krijgen hun eigen waarden. Die toekomstige waarden zien en benutten kan alleen via betrokkenheid van de lokale gemeenschap, met respect voor de identiteit van de plek.

Hoe kunt u meedoen?

De gemeente probeert de behoeften van huidige en nieuwe gebruikers letterlijk de ruimte te geven, ook tijdelijk. Met ondernemers, eigenaren en de creatieve sector zijn we aan de slag om samen te bepalen wat een deelgebied nu al beter maakt en welke activiteiten de identiteit alvast kunnen versterken.
Graag gaan wij met u in gesprek over uw plannen.

Neem contact op met Bram Loggers via info@spoorzonebeverwijk.nl of vul onderstaande formulier in.

Of neem contact met ons op via onderstaande gegevens.

0251 256 256

Bel op maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.00 uur

Maak een afspraak

Bezoek het Stadhuis op afspraak

Bezoekadres

Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk

Mail ons

Stuur een mailtje naar info@spoorzonebeverwijk.nl

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief