Participatie

Meedenken over deelgebieden in de Spoorzone

Het Stationsgebied is onderdeel van de ontwikkeling van de Spoorzone in Beverwijk. De ambitie die de gemeente voor ogen heeft is dat van een stoer, duurzaam en prettig leefbaar gebied, onderdeel van het centrum van Beverwijk, waar gewoond en gewerkt wordt met voldoende voorzieningen. Maar ook een gezonder gebied waar je niet alleen komt om even snel een boodschap te doen met de auto, maar liever nog omdat het er gezellig en prettig verblijven is.

Bekijk een terugblik op het participatietraject in het Stationsgebied!

Participatie Stationsgebied

Participatie Zuiderkade

De ontwikkeling van het bedrijventerrein Beverwijk Business Docks Wijckermeer komt in een latere fase van de Beverwijkse Spoorzone aan bod. In de tussentijd is er ruimte voor tijdelijke ontwikkelingen en investeert de gemeente Beverwijk in de openbare ruimte zodat het gebied er ook de komende jaren goed bij ligt en het er prettig werken is voor de huidige ondernemers. Zo wordt de Zuiderkade binnenkort ook opnieuw ingericht.

Reageren op de herinrichting van de Zuiderkade?

Participatie Zuiderkade

Placemaking en
tijdelijke initiatieven

De Spoorzone heeft al veel te bieden, maar is ook nog eens op weg naar een stoere, duurzame en beter leefbare toekomst. Voor bewoners, ondernemers en bezoekers. In de reis naar die toekomst is er nu al ruimte om tijdelijke initiatieven te ondernemen. Liefst die passen bij stoer, duurzaam en beter leefbaar. De deelgebieden in de Spoorzone hebben en krijgen hun eigen waarden. Die toekomstige waarden zien en benutten kan alleen via betrokkenheid van de lokale gemeenschap, met respect voor de identiteit van de plek.

Hoe kunt u meedoen?

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief